Zon delen

Zon Delen

Medio 2014 is gestart met het project Zon Delen in Berkelland. Het is een gezamenlijk initiatief van BerkellandEnergie, de Coöperatieve Achterhoekse Groene Energiemaatschappij U.A. en de gemeente Berkelland. De gemeente Berkelland stelt haar daken beschikbaar omdat het project bijdraagt aan het doel om als gemeente in 2030 energieneutraal te zijn. AGEM draagt financieel bij omdat het project aansluit bij de doelstellingen van het energiebedrijf. Voor de uitvoering en het beheer van het project is de Coöperatie Zon Delen in Berkelland opgericht.

Over het project

Het project komt voort uit het Landelijke Energieakkoord en is een zogenaamd postcoderoosproject. Het is bedoeld om mensen die willen investeren in eigen zonne-energie maar geen of onvoldoende mogelijkheid hebben om op eigen dak zonnepanelen te plaatsen, toch een mogelijkheid in de buurt te bieden. Deelnemers kunnen door het kopen van een deelneming in aanmerking komen voor korting op de energiebelasting die ze moeten betalen over hun huishoudelijk gebruik. Deelnemers moeten lid worden van een coöperatie die de zonnepanelen exploiteert. De coöperatie geeft certificaten uit. Bij dit project komt de prijs  van één certificaat overeen met de prijs van één zonnepaneel. Deelnemers kunnen meerdere certificaten aanschaffen.

Zon Delen in Berkelland

Inwoners en ondernemers die wonen in de postcodegebieden 7271 (Borculo) en de direct aangrenzende postcodegebieden 7273 (Haarlo), 7274 (Geesteren), 7244 (Barchem), 7261(Ruurlo) en 7156 (Beltrum) kunnen deelnemen

De coöperatie Zon Delen in Berkelland is gestart met 180 zonnepaneel-certificaten, uitgeven voor een prijs van € 250 euro per stuk. Het rendement over 15 jaar is financieel aantrekkelijk omdat deelnemers aan de coöperatie Zon Delen in Berkelland een belastingvoordeel genieten voor de duur van 15 jaar. Er is, bij voldoende belangstelling, nog ruimte voor een volgende tranche. Heeft u belangstelling?

Een initiatiefgroep heeft het project voorbereid en heeft enkele personen bereid gevonden om het oprichtingsbestuur te vormen. Zie de onderstaande foto met onderschrift.

Belangstelling voor Certificaten Zon Delen Berkelland?

Een eerste tranche van 180 panelen à € 250,- per certificaat/paneel  is 10 november 2015 volgeboekt. Als er voldoende belangstelling is bekijkt het bestuur of het mogelijk is nog een tweede tranche te realiseren, dan wel een nieuw project op te starten. Laat dus weten of u eventueel belangstelling heeft en zo ja voor hoeveel panelen. Deelnemers moeten wonen binnen de postcoderoos van het betreffende project.

Het laatste nieuws van Zon Delen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.