BerkellandEnergie in actie om huishoudens simpel energie en geld te laten besparen

8 februari 2021

BerkellandEnergie vraagt bewoners hun cv-ketel op 60 graden te zetten. Paul Knuvers, BerkellandEnergie: “De meeste cv-ketels staan standaard veel te heet ingesteld. Door de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden terug te brengen, werkt je ketel efficiënter. Zo bespaar je veel gas (en dus CO2 uitstoot) en daarmee energie en geld. Dat kan oplopen tot wel 60 euro per jaar.” BerkellandEnergie is een van de 60 energiecoöperaties die starten met deze landelijke actie. Huishoudens die hun ketel lager zetten kunnen ook nog duurzame prijzen winnen.

BerkellandEnergie staat voor lokale duurzame energie zonder winstoogmerk

BE is een van de ruim 200 energiecoöperaties in Nederland. Deze lokale initiatieven wekken duurzame energie op zonder winstoogmerk. Bijvoorbeeld door warmteterugwinning bij een nabijgelegen fabriek, of zonnepanelen op daken van kantoren. De afgelopen jaren heeft BE op 5 grote daken collectieve zonneprojecten gerealiseerd voor haar leden. Momenteel zijn we ook actief bezig met het ontwikkelen van grootschalige opwek via zon en wind.

Cv-ketel op 60 graden: efficiënter gebruik, effectieve besparing

Een cv-ketel staat vanuit de fabriek standaard afgesteld op 80 of 85 graden, veel heter dan voor de meeste huizen nodig is. Met een simpele handeling is de temperatuur van het verwarmingswater (dus niet het warme douche- of kraanwater!) makkelijk naar 60 graden te brengen. Op https://zetmop60.nl/berkellandenergie staan korte en simpele instructiefilmpjes voor alle gangbare cv-ketels.

“Meestal is het niet meer dan een simpele handeling, waarmee je al gauw tientjes per jaar bespaart. Bovendien wordt je woning energiezuiniger, terwijl je comfort en warmte gelijk blijven. Een kleine moeite om iets goeds te doen voor het klimaat,” aldus Paul Knuvers van BerkellandEnergie.

Campagne

Voor de campagne Zet ‘m op 60! werkt BE samen met Urgenda. Doel van de campagne is de uitstoot van CO2 zoveel mogelijk terug te dringen. De campagne wordt onderschreven door vrijwel alle fabrikanten van cv- ketels. Zie campagnesite https://zetmop60.nl/berkellandenergie

Huishoudens die meedoen aan de actie, maken kans op duurzame prijzen; als hoofdprijs betaalt Urgenda een jaar lang de energierekening. Doet een huishouden via de energiecoöperatie mee aan de actie, dan maakt de energiecoöperatie zelf ook nog kans op 2.500 euro. Voor vragen stuur een mail naar info@berkellandenergie.nl